Medlemsmöten

Som medlem är du välkommen till våra öppna möten för medlemar.

Här kan du få direkt del av vad som är på gång. Komma med bra förslag och önskemål. Träffa styrelsemedlemmar och andra engagerade medlemmar.

Nästa möte 2019
Söndag den 24 november  kl. 17.00

Välkommen

Blandat

Första MH

I  slutet på april ordnade klubben och MH-kommittén ett MH. Svenska Brukshundklubbens mentalbeskrivning hund (MH) beskriver din hunds beteenden och ger dig en bra bild av vem du har i andra änden av kopplet.

Mentalbeskrivning hund  beskriver de beteenden, som genom forskning, visat sig vara starkt ärftliga. Under ett MH går hund och ägare igenom en bana med olika moment där dessa beteenden dokumenteras. MH är inget test där hunden blir godkänd eller underkänd, utan är en beskrivning som protokollförs.

Foto Lina Vörde

Här är  en länk till Svenska Brukhundklubbens sida om MH ->

Fler instruktörer till klubben!

Det är superviktigt att det finns instruktörer i en klubb! Utan instruktörer blir det inga kurser, och den kvalificerade hundträning försvinner. Att vara instruktör är bland det roligaste och mest inspirerande som finns, det är fantastiskt att utvecklas tillsammans med hundägare som verkligen vill något med sina hundar.

Hösten 2019 har utbildningen för allmäninstruktörer har kommit igång med
fem deltagare.

Årsmötet 10/2 2019

Årsmötet avklarat i positiv stämning

Ett antal medlemmar hörsammade kallelsen till årsmötet i klubbstugan på söndagskvällen.

Vår avgående ordförande Anna Haegglund välkomnade till och öppnade mötet. Med Lars Lund som mötesordförande fungerade det smidigt och alla val följde enhälligt valberedningens förslag.

Protokoll från årsmötet som pdf->

I samband med årsmötet redogjorde styrelsen för det gångna året, 2018, och planerna för 2019.

Här kan du hitta dokumenten som pdf.
Verksamhetsplan 2019->
Verksamhetsberättelse för 2018->

Styrelsen 2019

Efter namnet står årtalet till och med vilket personen är vald.
Ordförande: Pär Bjellå (2019)
Vice ordförande: Matilda Warnqvist (2019)
Sekreterare: Bengt Nilsson (2020)
Kassör: Anna Schmitt (2019)
Ledamot: Jan Klerung (2020)
Suppleant 1: Ingela Lindgren (2019)
Suppleant 2: Pia Karlsson (2020)

Valberedning:
Elisabeth Wahlström, sammankallande(2019), Anna Haegblom Bjellå (2020) och Natalie Bolin (2019)

Post till klubben sändes till vår sekreterare.

Bengt Nilsson
Tällekullen 421
691 93 KARLSKOGA

För att få kontakt kan du också använda kontaktsidan->

Klubbens plusgiro: 6489874-5

Degerfors Brukshundklubb

är en ideell förening.  Att föreningen är ideell innebär att klubben inte har vinstsyfte, utan vi drivs av en vilja att se glada, lydiga hundar omkring oss, och se hundägare som tar sitt ansvar över hunden och får den att smälta in i samhället.

Brukshundklubbens verksamhet bedrivs i Solberga, Degerfors. (Kör mot Laxå, Solberga ligger någon kilometer söder om Järnvägsviadukten i Degerfors.) I Solberga finns en klubblokal där möten och lektioner hålls, samt på en stor gräsplan, där vi övar lydnadsmoment och vardagsdressyr. Träningsmattor i klubbstugan gör att vi kan träna de flesta momenten inomhus, vilket är speciellt populärt på vintrarna. En stor del av tiden är vi i skog och mark, där hundar bland annat tränas i spår, sök och uppletande.

Vår klubb tillhör Svenska Brukshundklubben (SBK). Med hjälp av kompetensen i den stora organisationen utbildas instruktörer och domare. SBK anordnar tävlingar inom lydnad, bruks och agility. Totalt är vi ca 60 000 medlemmar inom SBK.

Våra instruktörer har en gedigen utbildning inom SBK. De arbetar ideellt och har dokumenterade kunskaper i etologi, pedagogik och dressyrlära. Alla SBK-instruktörer använder sig av modern och individanpassad pedagogik.

Genom vår kursverksamhet når vi hundägare i Degerfors med omnejd som vill ha hjälp med att uppfostra och dressera sina hundar. Alla hundar är välkomna till vår verksamhet; blandraser och renrasiga, stora och små, jakthundar och brukshundar, sällskapshundar och dvärghundar.

Idag är medlemsantalet i Degerfors Brukshundklubb cirka 160 medlemmar. Vi delar gärna med oss av kunskaper och träningsidéer och ser gärna att nybörjare kommer med i våra träningsgrupper. Är du intresserad av klubben och att träna med oss, kom till Solberga och träffa oss, träna och ta en fika.

Du kan få ytterligare information om klubben och vår verksamhet av Anna Haeggblom Bjellå tel 073-6682480.

Du kan också använda vårt kontaktformulär för dina frågor och önskemål. Formuläret hittar du här->

Vill du anmäla dig till någon av klubbens kurser fyller du i en anmälningsblankett, som finns här.

Så fungerar det

Ett uppdaterat dokument finns nu om hur det mesta fungerar i Degerfors Brukshundklaubb.

Läs det hela i separat pdf->

läsmerapdf

Klubben på Facebook

Nedan länk till Degerfors Brukshundklubb\’s FB-sida och nyhetsflödet. Du kan scrolla, spela videos etc.
Klickar du någonstans i \”rutan\” så öppnas hela FB-sidan i ett nytt fönster.