Årsmöte med Degerfors BK 2021

Den 14 februari hade klubben sitt årsmöte. I år ett digitalt möte via Zoom.

Från årsmötesprotokollet saxar vi följande.

Val av styrelse – Enligt valberedningens förslag valdes enhälligt:
Ordförande:     Pär Bjellå, 1 år, (omval)
Vice ordförande: Maud Lagerlöf Valleryd, 1 år (fyllnadsval)
Kassör: Gun Pettersson, 1 år (fyllnadsval)
Sekreterare:   Jan Klerung, 2 år (nyval)
Ledamot: Ingrid Westberg, 2 år (nyval)
Suppleant 1:    Veronica Töyrylä, 1 år (fyllnadsval)
Suppleant 2:    Markus Töyrylä, 2 år (nyval)

Som revisorer på ett år valdes Matilda Warnqvist och Isabell Nilsson samt som revisorssuppleant på ett år Natalie Bohlin.

Till valberedningen valdes:
Marianne Kruse, 1 år (sammankallande)
Maria Ahlström, 1 år (fyllnadsval)
Posten som valberedare på 2 år lämnades vakant tills kommande medlemsmöte.

hund-mte

KM 2020 – Matilda högst upp på prispallen!

Lördagen den 31 oktober 2020 hade vi fjorton tävlande med på vår klubbtävling. En jättebra siffra för en glad, liten klubb!

Men vi var inte bara tävlande! Samtidigt var vi alla domare, spårläggare, hundhållare, bevakningsfigurant, kaffekokare, sekretariat, prisutdelare och annat som hör en tävling till.

Följt av Anna och Oska, Natalie och Vissla, Jan med Nando, Maria med Nikki och Sofie med Tiwaz.

Alla 14 deltagare fick priser och applåder! Tack Maud och Ingela, som sponsrade tävlingen med fina priser!

Tack till Laxå Brukshundklubb, för att vi fick nyttja era planer, era skogar och för att vi fick skräpa ner i er klubbstuga!

Mera om klubbtävlingen och bilder hittar du på vår FB-sida->

-Anna Haeggblom Bjellå

När alla poäng räknats ihop hade Matilda och Jax flest poäng - Grattis!
När alla poäng räknats ihop hade Matilda och Jax flest poäng – Grattis!

Lervikshallen

Då vi följer Örebro läns och SKK’s restriktioner kan klubben inte längre erbjuda träningstider på onsdagar i Lervikshallen.

Vår kursverksamhet är tills vidare vilande och andra inomhusaktiviter är även de inställda.

Klubben på Facebook

Nedan länk till Degerfors Brukshundklubb’s FB-sida och nyhetsflödet. Du kan scrolla, spela videos etc.
Klickar du någonstans i “rutan” så öppnas hela FB-sidan i ett nytt fönster

Värdegrund och kärnvärden

I Degerfors Brukshundklubb använder vi de grunder och värderingar som finns formulerade hos Svenska Brukshundklubben.

Svenska Brukshundklubben (SBK) är en öppen, demokratisk organisation utan partipolitiska och religiösa kopplingar. I SBK delar vi den grundläggande tanken om alla människors lika värde.

Värdegrund

Som medlemmar i en demokratisk organisation kan vi ha olika åsikter, men som människor visar vi respekt, tillit och omsorg om varandra. Vi motverkar alla former av diskriminering, trakasserier och kränkande beteenden.

Vi är en ideell organisation där vi alla är beroende av varandras hjälp för att själva kunna bedriva värdefull verksamhet.

Vi jobbar för våra hundars bästa och sätter alltid hundens välbefinnande i första rummet.

Post till klubben sändes till vår sekreterare.

Bengt Nilsson
Tällekullen 421
691 93 KARLSKOGA

För att få kontakt kan du också använda kontaktsidan->

Klubbens plusgiro: 6489874-5

Degerfors Brukshundklubb

är en ideell förening.  Att föreningen är ideell innebär att klubben inte har vinstsyfte, utan vi drivs av en vilja att se glada, lydiga hundar omkring oss, och se hundägare som tar sitt ansvar över hunden och får den att smälta in i samhället.

Brukshundklubbens verksamhet bedrivs i Solberga, Degerfors. (Kör mot Laxå, Solberga ligger någon kilometer söder om Järnvägsviadukten i Degerfors.) I Solberga finns en klubblokal där möten och lektioner hålls, samt på en stor gräsplan, där vi övar lydnadsmoment och vardagsdressyr. Träningsmattor i klubbstugan gör att vi kan träna de flesta momenten inomhus, vilket är speciellt populärt på vintrarna. En stor del av tiden är vi i skog och mark, där hundar bland annat tränas i spår, sök och uppletande.

Vår klubb tillhör Svenska Brukshundklubben(SBK). Med hjälp av kompetensen i den stora organisationen utbildas instruktörer och domare. SBK anordnar tävlingar inom lydnad, bruks och agility. Totalt är vi ca 60 000 medlemmar inom SBK.

Våra instruktörer har en gedigen utbildning inom SBK. De arbetar ideellt och har dokumenterade kunskaper i etologi, pedagogik och dressyrlära. Alla SBK-instruktörer använder sig av modern och individanpassad pedagogik.

Genom vår kursverksamhet når vi hundägare i Degerfors med omnejd som vill ha hjälp med att uppfostra och dressera sina hundar. Alla hundar är välkomna till vår verksamhet; blandraser och renrasiga, stora och små, jakthundar och brukshundar, sällskapshundar och dvärghundar.

Idag är medlemsantalet i Degerfors Brukshundklubb cirka 160 medlemmar. Vi delar gärna med oss av kunskaper och träningsidéer och ser gärna att nybörjare kommer med i våra träningsgrupper. Är du intresserad av klubben och att träna med oss, kom till Solberga och träffa oss, träna och ta en fika.

Du kan få ytterligare information om klubben och vår verksamhet av Anna Haeggblom Bjellå tel 073-6682480.

Du kan också använda vårt kontaktformulär för dina frågor och önskemål. Formuläret hittar du här->

Vill du anmäla dig till någon av klubbens kurser fyller du i en anmälningsblankett, som finns här.

Så fungerar det

Ett uppdaterat dokument finns nu om hur det mesta fungerar i Degerfors Brukshundklaubb.

Läs det hela i separat pdf->

Klubben på Facebook

Klickar du någonstans i “rutan” så öppnas hela FB-sidan i ett nytt fönster.