Tävlingar och Prov

spara

Spår lägre klass

Vi arrangerar officiell tävling lördagen den 29 juni.

Vi kommer att ta emot åtta tävlande. Kom upp och titta och heja på dem, de kommer tillbaka till klubben runt klockan 10. Då har de spårat färdigt, och är klara för budföring med skott, lydnadsmoment inkl. platsliggning med skott. Bra träning för din hund, men din hund är inte välkommen om den är under fyra månader, eller om den löper.
Välkomna!

I resultatlistan hittar du namn på de duktiga ekipagen.

Lydnad startklass och Rally nybörjarklass

Lördagen den 25 maj arrangerade klubben tävlingar vid Solberga.

Bra jobbat alla som var med under dagen. Stort tack till domare, skrivare, tävlingssekreterare och köket m.fl.

//Marianne Tegnelund

Prisutdelning vid en av klubbens egna tävlingar

Klubbtävlingar och officiella

Under året arrangeras  tävlingar i olika former. Löpande kommer information om det som är aktuellt.

Foto: Maria Karlsson
Ingela Lindgren och Siri från Degerfors BK vid tävlingar i rallylynad på hemmaplan.

Resultat från tidigare tävlingar hittar du längre ned på sidan->

Officiella tävlingar

Anmälningar till dessa hanteras via Svenska Brukshundklubben. På deras hemsida finns mängder av information och anvisningar till hur du anmäler till tävling med mera.

Länk till sidan om tävlingar/prov->

Länk till sida med alla tävlingar, även resultat->

Segerekipaget i klassen, Annika Johansson med Teamwork Amazon, Kristinehamns BHK (uppflyttad) gjorde en fartfylld insats. (Foto: Lina Vörde)
Tvåa kom Cecilia Karlström med Erövrarens Endless Era, Mälarö BK, också uppflyttad.. (Foto: Lina Vörde)

Appellklass 27/4 -19

Pristagare

Segrade gjorde Annika Johansson med Teamwork Amazon, Kristinehamns BHK, uppflyttad. Tvåa kom Cecilia Karlström med Erövrarens Endless Era, Mälarö BK, också uppflyttad. Trea blev Towa Lindberg med Thunhukenz Urax, Kumla BK.

Tack alla funktionärer!
Det blir liksom inga tävlingar om det inte finns massa folk som ställer upp och jobbar gratis! 🙂

Matilda Warnqvist och Anna Schmitt fungerade som tävlingsledare, Natalie Bohlin var budföringsmottagare och spårläggare, Monika Nilsson skötte sekretariatet, Sara Leppänen lade ut spår, Pia Karlsson och Ingela Lindgren skötte köket, Monika Sasse och Anna Haeggblom Bjellå dömde och Pär Bjellå höll koll på att alla skötte sig.

/Anna

Samtliga resultat från tävlingen hittar du som pdf via denna länk->

Startklass, 26/1 -19

Den 26 januari arrangerade klubben lydnadstävling, startklass i Lervikshallen, Degerfors.

Segrare gjorde Lillemor Edström med Alickra´s Crazy Queen. 184,5 poäng, och uppflyttad.

På bilden är hon omgiven av Sofia Bredenberg med West Coast Tollers Robin Hood (177 p), och Ulla-Britt Östman med Firepoppy’s Sweet Delight (173 poäng), båda uppflyttade.

Grattis allihop, från Degerfors Brukshundklubb!

Tack alla funktionärer som ställde upp ideellt, och gjorde att tävlingen flöt på fint!

Startklass 26/12 2018

Den 26 december 2018 anordnade Degerfors Brukshundklubb lydnadstävling startklass i Lervikshallen.

Segrade gjorde Sara Leppänen med flat coated retriever Ghostrider´s Lady Gaga, på strålande 181 poäng. Ni ser henne i mitten på bilden. Sara är med i vår klubb, och vi säger stort grattis, och lycka till i framtiden!

Det blev två tvåor, båda på 166.5 poäng; Ingela Viberg med rottweiler Jinx Catch The Moon och Marie Larsson med borderterrier Björhults Frid Och Fröjd.
Alla tre blev uppflyttade till nästa tävlingsklass!

Tack alla klubbmedlemmar som hjälpte till att fixa med tävlingen, utan fixande funktionärer blir det ju inga tävlingar.

/-Anna Haeggblom Bjellå

Alla resultat som pdf här->

Alla är välkomna!

Tävlingar 2019

2019-01-26  Startklass inomhus

2019-04-27  Appellklass spår

2019-05-25   Startklass lydnad, Rallytävling

2019-06-29  Lägre klass spår

2019-09-22 Lydnadsklass, start

2019-09-28   Startklass lydnad, Rallytävling

2019-10-19  Appell spår

Alla tävlingar hittar du hos SBK http://www.sbktavling.se/

Tävling - Spår appellklass den 20 oktober 2018

Klubbens senaste tävling blev lyckad med 10 deltagare varav flera från Degerfors Brukshundklubb

De åtta uppflyttade ekipagen tillsammans med domarna Anna Haeggblom Bjellå och Monika Sasse.

Så här skrev vår ordförande och domare:

Tjoho, vad bra det gick idag!
Åtta uppflyttade på appellklasstävlingen, och ett riktigt bra arrangemang!
Tack alla funktionärer! Det var en hel hop med klubbmedlemmar som hade anmält sig att hjälpa till med tävlingen. Ni är guld värda, utan er kan ju inte klubben fixa tävlingar till de som är tävlingssugna. Hoppas alla förstår att det är mycket jobb med spår, sekretariat, tävlingsledning, kök mm, och att ni känner att jobbet är uppskattat!

Förresten: Tack Pia Karlsson, för att du städade klubbstugan efter alla gräsiga fötter!

På första bilden ser vi de åtta uppflyttade ekipagen tillsammans med domarna Anna Haeggblom Bjellå och Monika Sasse.

Resultatet blev:
1. Johanna Rundblad, Anette, Anette, Karlskoga BHK
2. Marina Ridde, Zewens Nougat, Nougat, Karlskoga BHK
3. Cissi Åkerberg, West Coast Tollers Tinker Bell, Nikki, Karlskoga BHK (men är medlem i Degerfors också)
4. June Jatko, Najanaja’s Bright Brie, Brie, Degerfors BK
5. Anette Öhver, Fjällbrantens Eroz, Eroz, Kils BHK
6. Jenny Gustafsson, Spinoys Priamos, Prim, Ludvika BK
7. Marina Hallström, Bitemarks Valkyria, Kyra, Karlskoga BHK
8. Natalie Bohlin, Koppartrollets Mistral, Vissla, Degerfors BK

Stort grattis till er alla!

Länk till alla resultat hos SBK längre ned på sidan.

Tävlingar 2018

Klubben arrangerar följande tävlingar.

2018-04-21 Spår, appellklass

Lydnad, startklass

2018-10-20

Spår appellklass